Expeditie Grunnen aanwezig op nieuwjaarsloop!

Op zaterdag 6 januari hebben een grote groep lopers de nieuwjaarsloop van SC Loppersum gelopen. Het vijf kilometer lange parcours werd door de lopers en wandelaars als zeer prettig ervaren. Richard Meijer zei “aan het einde van de loop werd het wel erg zwaar onder andere door de weersomstandigheden”. De lopers kregen een waar startschot te horen in de vorm van een lawinepijl.

Het startlint werd omhoog gehaald door Expeditie Grunnen presentator Derk Bosscher. Na een snelle loop over de 5000 meter is het Tom Lahuis die als eerste de finishstreep passeert. Zijn winnende tijd is 21:22 minuten en daarmee had hij een voorsprong van 10 seconden op de nummer 2 Jacob Havinga. Als nummer drie over de eindstreep kwam Olav Sleurink in een tijd van 21:36 minuten.

Hieronder volgt per categorie de uitslag:

Mannen: Tom Lahuis 21:22, Jacob Havinga 21,32, Olav Sleurink 21:36

Dames: Elise Kool 23:06, Maaike de Jong 27,20, Annelies Boer 34,08

Jongens: Remco Schilder 23:57, Mark Schalk 23,58, Nils Haak 27,27

Meiden: Marieke Bijholt 29:46, Lieke Doff 36,32

Eervolle vermeldingen gaan naar de oudste deelnemer Jans Balkema die de vijf kilometer in een tijd liep van 30,25. Bij de wandelaars kwamen als eersten over de finish Claudia Pestman en Gea Hagels.

Kijk de uitzending op:

https://www.rtvnoord.nl/media/61913/Expeditie-Grunnen-rent-het-nieuwe-jaar-in