Jeugdregelement

Jeugdreglement Sportclub Loppersum

Houding: – Vertoon respectvol, beleefd en correct gedrag, zowel voor, tijdens als na een wedstrijd /training. – Conflicten kunnen met de betrokkenen worden uitgepraat. Wangedrag kan leiden tot een (tijdelijke) schorsing. – Studie heeft altijd voorrang op voetbal. – Afwezigheid bij een training wordt doorgegeven aan de desbetreffende trainer en afwezigheid bij een wedstrijd bij de desbetreffende leider, bij voorkeur tijdig en via telefoon. – Afwezigheid op trainingen of het niet afzeggen voor trainingen kan gevolgen hebben voor de speeltijd op de zaterdag.

Hygiëne: – Na iedere training of wedstrijd is men verplicht te douchen. – Het gebruik van badslippers wordt hierbij aanbevolen. – Er worden geen sieraden (horloge, ringen, kettingen, oorbellen etc.) gedragen tijdens de training of wedstrijd. – Tijdens een wedstrijd mag er niet gerookt of gedronken worden door zowel spelers als trainer / leider.

Kleding en materiaal: – Spelers dienen een correct en goed tenue te dragen bij zowel de wedstrijden als de trainingen (voetbalschoenen, scheenbeschermers, shirt, broek, sokken e.d.). – Scheenbeschermers zijn verplicht. – Verloren voorwerpen bevinden zich in de loopgang naar de kantine op of onder de kapstokken. – Spelers (m.u.v. keepers) mogen geen petten met een klep dragen tijdens wedstrijden of trainingen, m.u.v. mutsen (in geval van kou). Infrastructuur: – De kleedkamers mogen enkel gebruikt worden om te kleden, er wordt dus niet met de bal gespeeld. – Voetbalschoenen worden buiten schoongemaakt op de vegers. – De spelers (vanaf de D-pupillen) moeten de kleedkamers netjes achterlaten, de eindverantwoording ligt bij de trainer / leider. – Uiterlijk dertig minuten na het einde van de training worden de kleedkamers verlaten.

Vervoer: – Auto’s vertrekken op het afgesproken tijdstip, wees dus ruim op tijd aanwezig (10 minuten voor vertrek). Wedstrijden: – Een scheidsrechter heeft altijd gelijk! – Een speler schudt na de wedstrijd de hand van de scheidsrechter als de tegenpartij (ook na een verloren wedstrijd). – Het team dient minimaal een half uur voor de aanvang van een wedstrijd aanwezig te zijn. – Gedurende de wedstrijdbespreking zijn alleen de kinderen, trainers en begeleiders aanwezig in de kleedkamer. – Gewisselde spelers blijven in de buurt van de trainer of in de dug-out en gaan niet bij hun ouders staan tijdens de wedstrijd.

Trainingen: – Aanwezigheid op trainingen is verplicht. – De trainingsduur bedraagt 1 uur of bij de oudere jeugd (junioren) iets langer. De trainer mag deze volledig zelf invullen. Daarom bepaald deze ook wanneer de training is afgelopen. – Trainingsmateriaal behandelen met zorg. – De trainer is eindverantwoordelijke voor het gebruikte materiaal, maar heeft toestemming om spelers het gebruikte materiaal te laten opruimen. – Een trainer / leider moet aanwezig zijn totdat de laatste speler uit de kleedkamer is vertrokken.

Verwachting ouders / verzorgers: – Positieve belangstelling maar geen overdreven aandacht voor de prestaties van uw zoon / dochter. Steun uw zoon / dochter bij tegenslagen en teleurstelling en relativeer goede prestaties. – Geen inmenging in de opstelling, speelwijze en andere voetbaltechnische aspecten. Coachen tijdens een wedstrijd wordt gedaan door de trainer (of bij afwezigheid van een trainer door de leider) en niet door ouders / verzorgers. – Het op regelmatige basis 1 á 2x per seizoen wassen van de wedstrijdkleding. – Op regelmatige basis (1 á 2x per seizoen) het vervoer verzorgen voor het team naar een wedstrijd. Bij geen bezit van een auto kan verzocht worden een keer extra te wassen in plaats van het rijden.